Verdens Miljødag 50 år

På femtiårsjubileet for verdens største miljømarkering 5. juni trekker FN frem overforbruk, avfallsvekst og plastforurensing som en del av hovedproblemet. Her spiller verdens eskalerende kleskonsum en vesentlig rolle!

I år er det femtiårsjubileum for Miljødagen, og i den anledning resirkuleres temaet fra første miljømøte; Only One Earth. Vi har fortsatt bare én klode og begrenset med ressurser, men presset på ressursene er mangedoblet siden FN-landene møttes i Stockholm for å diskutere globale miljøutfordringer tilbake i 1972.

FNs generalsekretær António Guterres mener dagens miljøsituasjon, med økte klimaendringer, tap av naturmangfold, tap av biologisk mangfold, økt forurensning og økt avfall utgjør "Code Red" for menneskeheten. Med Verdens Miljødag ønsker FN å sette dette i fokus, og få verdens befolkning til å forstå at vi må ta bedre vare på naturressursene, og slutte å overbelaste jordkloden: NÅ! 

For over 20 år siden ble Vera & William grunnlagt - nettopp som en en motvekt til den raske moten. Vi ønsket å være et ekte og ærlig alternativ til syntetiske og kjemiske klær som allerede på 90-tallet begynte å flomme over på markedet. Filosofien vår var simpelthen å skape autentiske og verdifulle plagg fra en glemt tid. En tid da moderasjon, måtehold og reparasjon var en del av hverdagen til folk flest - og på en tid da man investerte i funksjonelle og robuste klær som kunne vare i generasjoner. Mao. Bærekraftig forbruk i praksis. Nå 20 år etter har billige "døgnfluer" av plastklær for lengst tatt over i våre garderober - og kveler våre kropper og vår klode. Nettopp derfor skal vi i Vera&William jobbe videre på lag og i takt med naturen. Vi skal tviholde på vår tilvirkning av plagg i ekte, saktevokste naturfibre. Og vi skal ikke vike fra våre kortreiste og miljøsertifiserte verdikjeder. Selv om vi er små, kan vi sammen gjøre en forskjell. For hvert eneste naturplagg teller i kampen mot plasten!

Som en liten takk til alle dere fine kunder der ute som handler og heier på oss deler vi nå ut miljørabatt i anledning Verdens Miljødag - Kode: OnlyOneEarth gir -20%* rabatt på alle kolleksjoner! 

*Gjelder kun kjøp over NOK 1000,- på VERAWILLIAM.COM  t.o.m. 12. juni 2022.

Les mer her:  Verdens miljødag (fn.no)

Leave a comment

All comments are moderated before being published