AROMA FRA NATUREN

Høysommer er sanketid for frukt, sopp og bær - men også for blomster og krydderurter! Så hvorfor ikke komponere din egne personlige Potpourri? Alt av aromiske krydderurter og duftblomster kan brukes som naturlig middel mot møll og skadedyr i garderober og undertøysskuffer - men skaper også behagelig atmosfære i alle rom. Sjarmerende gaver er det også! Å brodere yndige små puter fra lin eller bomull er en koselig syssel når høstmørket faller på. Her er noen enkle trinn for å lage din egen potpourri:

 

🌺Sank friske, velduftende blomster fra f.eks. duftroser, lavendel, ringblomst, sjasmin, nellik, kamille, kaprifol, lyng, mjødurt eller pelargonia. Eller hva med urter som porsj, malurt, rosmarin, laurbærblad, koriander, einerbær, timian, salvie, mynte, oregano og sitronmelisse for ekstra spennende duft!

 

🌞Legges til tørk i solen eller henges oppned i buketter i mørke rom for bevaring av både lukt og farge. Kan også tørkes i ovn på lav varme ca. 40°C: klipp av blomsterhoder eller skjær frukt av tørket eple eller sitrus i tynne skiver.

 

🌿Viktig å tørke til de er helt gjennomtørre og sprø for å unngå muggsopp.

 

🏵️Miks så tørkede blomster, frukt med krydder som hel allehånde, kryddernellik, kanel, kardemomme, vanilje, nellik, muskatnøtt, ingefær, pepper og stjerneanis. Her er det bare å prøve seg frem og utforske!

 

🪄Tilsett litt tørket orrisrot fra Iris som et fikseringsmiddel som hjelper til med å holde på duften lenger. Eller noen dråper eteriske oljer fra vanilje eller mandel. Du kan også tilsette litt alkohol eller olje for å bevare og forsterke duften.

 

⚱️Oppbevares på lufttette glasskrukker for å holde eksra godt på aromaen før bruk. Legg potpourrien i små tørkler som henges i rom, i skuffer og skap.

 

Nyt prosessen og resultatet - Lykke til! 💫🌸💫

Leave a comment

All comments are moderated before being published