Reis lett og bruk mindre - med tidløs komfort fra naturen...
 
"Filosofien bak Vera & William var simpelthen å gjenskape autentiske plagg fra en glemt tid. En tid da moderasjon og måtehold var en nødvendighet, men også da klær hadde en ren funksjon og var ment å vare, lenge. Etter åresvis i en flyktig og hastende motebransje trengte jeg å finne tilbake til roen, gleden og verdigheten i et ekte og forseggjort håndarbeide. Vakre og snille klesplagg til å bli glad i, som derav kunne få mer omsorg og pleie. Plagg man må ønske seg og ikke ta for gitt. En stille handling for å ta tiden tilbake og kanskje bidra i kampen for et saktere forbruk og større bevissthet rundt hva vi egentlig kler på oss. Jeg har stor tro på at små, uavhengige brands faktisk kan gjøre en stor forskjell. Ved å bremse det hele ned, skape fra hjertet, tilføre dybde og nå ut til forbruker så de virkelig kan ta bevisste valg. Med dette som bakteppe startet arbeidet med Vera&William i 1999. Det koster å ikke velge snarveier, men jeg har aldri tvilt på at dette er den riktige veien å gå." 
Anne Cecilie Rinde - Kreativ Leder og Grunnlegger.
 
"Som Country manager for et skandinavisk PR-byrå ble jeg oppmerksom på merket allerede på begynnelsen av 2000-tallet. Vi startet vårt presse-samarbeidet i 2006 og det ble en umiddelbar suksess blant stylister og moteredaktører, så vel som på markedet.
-" Det var virkelig det vakreste undertøyskonseptet jeg noensinne hadde sett", minnes Camilla.  "Feminint og nostalgisk, laget av de mykeste ull- og silkematerialer du kan tenke deg! De supre kvaliteterne, den vakre historien bak, produksjonen på erverdige familiefabrikker i Italia, vintage strikkemaskinene, håndverket, alle små detaljer, som att det følger med en liten duftende lavenderpose på hvert plagg ... Wow! Jeg ble rett og slett helt forelsket i Vera & William!"
Camilla D. Meyer - PR & Salgs Leder og Co-Founder
 
Etter flere travle år med livets utfordringer og roller: Som gründerkvinner, hustruer, mødre, døtre og tanter - møttes våres veier igjen. Tiden var nok en gang inne for å "Join Forces" og løfte merkevaren videre. Med forkjærlighet for det vakre, varige og ekte - og et felles engasjement for en mer meningsfull og bærekraftig motebransje - håper vi å nå ut med vårt budskap og gjøre hjertebarnet Vera &William kjent som ullundertøysmerket nummer én! Vi håper at dere blir med oss på reisen!
 
Photo: Jarle Hvidsten
 
 
Til minne om min bestemor:
"Friheten bak flittighet, rikdommen i måtehold, gleden i det enkle liv – og lykken i et vakkert håndarbeide!"
  Photo: Christian Elgvin
 
 
PRODUKT
Vera & William lager nostalgisk undertøy og strømper basert på den Skandinaviske arv, historie og verdier. Merket er drevet på ren entusiasme for å skape vakre, gode, funksjonelle plagg ment for å vare. Med et sobert design gir plaggene et urbant og elegant alternativ til syntetisk superwash og formløst unisex undertøy. Gjennom autentiske detaljer, ekte håntdverk og ren kvalitet ønsker vi å gi plaggene ett særpreg og en optimal komfort - uavhengig av sesong og årstid. De myke, lette og luftige naturfibrene gir den optimale følelsen av å bære ingenting. Et ekstra beskyttende lag for kroppen! Alt laget i respekt for naturen - helt enkelt for å tilby det beste av det beste…
Fra vår undertøysfabrikk i Nord-Italia - Biella.
 
 
PRODUKSJON
Våre produksjoner finner sted i lokale "slow-fashion" hubs nord i Italia. Vi produserer ikke for massene, men for en nisje som setter pris på et ærlig stykke arbeid, verdien av et varig håndverk og bevisstheten rundt gode og rene råvarer fra naturen.
Før en endelig produksjon kan gjennomføres, blir hver kolleksjon møysommelig gjennomgått og testet i nært samarbeid med noen av Italias fremste ekspertise innen tekstil industrien. Vår produksjon begrenser seg etter forhåndsordre fra våre selektive forhandlere. Alt eksklusivt produsert hos noen av Italias mest ettertraktede familiedrevne fabrikker gjennom generasjoner. Her hvor stolte håndverkstradisjoner holdes i hevd - og hvor etikk og bærekraft er en selvfølge for deres eksistens og et trygt og godt lokalsamfunn. Vi kan derfor med hånden på hjertet si at hvert et kjøp av Vera & William er med på å holde disse tradisjonelle fabrikkene i gang for fremtiden.
 Fra vår strikkefabrikk i Nord-Italia - Biella.
 
 
 
Travel light, use less and bevare your footprints - with functional
durable, timeless comfort from nature...

"The philosophy behind Vera & William is simply to create authentic garments from a forgotten time. A time when moderation were a necessity, but also when clothing had a pure function and was meant to last a long time. I wanted to return to the joy and dignity of an honest and good handwork.

Beautiful garments to fall in love with, and which you thus want to take care of. A garment you must want and not take for granted. A quiet act to take time back and perhaps contribute to the fight for a greater awareness of clothing and comsumption.

"We strongly believe that smaller, independent brands can really make a change. By slowing it all down, creating from the heart, adding depth and reaching out to comsumers so they can really make a choice."
Says Anne Cecilie Rinde - Founder and Camilla D. Meyer - Co-Founder Vera&William 
 
In memory of my grandmother:

"The freedom behind diligence,
the wealth of moderation,
the joy of a simple life,
- and the happiness in a beautiful needlework!"
 
 
Photo: Jarle Hvidsten